Buğday temel besinlerimizin başında gelir. Un, bulgur, irmik
v.s. birçok şekilde kullanılır. İyi bir karbonhidrat ve B grubu vitamin
kaynağıdır. Bitkisel proteinler açısından çok zengin olmasa da kuru
baklagillerle birlikte kullanıldığında besin değeri artar. Oldukça doyurucu ve glisemik
indeksi düşük olduğundan sağlıklı bir yiyecektir.
Ben bugün buğdayı yemeklerden çıkarıp salata olarak sunmak istiyorum.Son zamanlarda ikramlarımda sıkça kullanıyorum. Çok beğeniliyor. Sizlere
de en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve olabilir)
1 adet kırmızı kapya biber
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1/2demet taze nane
1/2demet taze nane
3 adet kornişon turşu
½ çay bardağı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, pul biber
Süslemek için nar taneleri
YAPILIŞI
1-Derin bir kap içerisinde akşamdan ıslatılarak haşlanmış
buğday ve mısır taneleri karıştırılır.
2-Ayıklanıp yıkanmış taze soğan, maydanoz, taze nane ve dereotu incecik
doğranır. Karıştırma kabına eklenir.
3-Kapya biber ve kornişon turşu mısır tanesi büyüklüğünde
doğranır ve karışıma dâhil edilir.
4-Bir kâse içerisinde sızma zeytinyağı, nar ekşisi,
istenilen miktarda tuz, karabiber ve pul biber iyice çırpılarak salata sosu hazırlanır.
Tüm malzemelerin üzerine bu sos gezdirilir.
5-İki kaşık yardımıyla fazla ezmeden karıştırılır.
6- Son olarak isterseniz üzerine nar taneleri serpiştirilir.
AFİYET OLSUN