26 Mart 2016 Cumartesi

KOLAY LAHMACUN





Fast food her zaman lezzetli alternatifleri ile bizleri dışarıda yemek konusunda ikna etmiştir. Tüm dünyada farklı kültürlerin etkisiyle oldukça zengin bir fast food menüsünden söz edebiliriz. Bu menüye her ülke kendi mutfağından tarifler ekliyor. Bizim katkımız tabii ki lahmacun ve döner kebap …
Biz ailece lahmacun seviyoruz. Canan Karatay hocanın da dediği gibi iyi hazırlanmış bir lahmacun, birçok besini aynı anda almamızı sağlar.
Bazen canımız çok ister, ama çıkıp yiyecek fırsat bulamayız. İşte böyle zamanlarda evdekilere sürpriz yaparak bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
Tıpkı hafta sonu sevgili arkadaşım Güler’in bizlere yaptığı gibi… Birlikte çabucak hazırladık. Hepimiz çok beğendik.
Tarif Gülerciğimden, takdir sizlerden.

MALZEMELER
3 adet yufka 
300 gram kıyma
4 adet domates
4 adet yeşil sivri biber
2 adet kapya biber
1 çorba kaşığı biber salçası
½ demet maydanoz
1-2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
İstenilen miktarda tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı su
Islatmak İçin
1 çay bardağı sıvıyağ, ½ çay bardağı erimiş tereyağı, 1 çay bardağı su

YAPILIŞI
1-Domates, biberler, soğan, maydanoz ve sarımsak ayıklanır ve yıkanır.
2-Tüm sebzeler rondodan geçirilir. Derin bir kapta kıyma, su, salça ve baharatlar ile birleştirilir. İyice karıştırılır. Sulu bir kıvam olmalıdır. Eğer katı olduysa bir miktar daha su eklenebilir.
3-Diğer tarafta yufkaları ıslatmak için sıvıyağ, erimiş tereyağı ve su iyice çırpılır.

4-Bir kat yufka serilir. Üzerine yağlı su karışımı sürülür. İkinci kat yufka serilir Yağlama işi tekrarlanır. Üçüncü kat yufka serilir. Bu kat yağlanmaz
5-Eğer fındık lahmacun yapılacaksa bir çaydanlık kapağı ile büyük yapılacaksa bir tabak yardımı ile yufkadan yuvarlaklar çıkarılır. Kâğıt yayılmış tepsiye dizilir.
6-Hazırlanan sulu, kıymalı karışım bir kaşık yardımıyla yufka altlıkların üzerine dağıtılır. Parmak uçları ile her tarafına yayılır.
7-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kızarana kadar pişirilir. Alttan ısı vererek pişirmek mümkünse sonuç çok daha iyi olacaktır.

8-Maydanoz ve limon dilimleri ile bekletmeden sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN