Merhaba sevgili dostlar. Günler haftalar geçiyor. Ben
tariflerimi paylaşmak üzere biriktiriyorum. Fakat resimlemek ve yazmak
konusunda biraz tembelim galiba.
Bugün özellikle gençlerin ve annelerin hoşuna gidecek bir
tarif paylaşmak istiyorum. Mayonez evde fast food yiyecekler hazırlarken en çok
kullandığımız malzemelerin başında gelir. Fakat yapımı oldukça zahmetli olduğu
için içimize sinmese de hazır almak zorunda kalırız.
Orijinal mayonez tabii ki törensel bir uygulama ile
yapılıyor. Her şeyin bir kolayı olduğu gibi mayonezin de var elbette. Sevgili
arkadaşım Güler bu tarifi defterlerimizden çıkarıp sizlerle paylaşma zamanının
geldiğini söyleyince, ben de hemen beş dakikada hazırladım. Resimledim ve beğenilerinize
sundum.
Elif’çiğimin TEOG sınavına hazırlandığı şu günlerde ona özel
menüler hazırlarken çok işime yarayacak. Benim gibi evladı sınava giren
annelere kolaylıklar, çocuklara da zihin açıklıkları diliyorum.
Yarın hafta sonu.23 NİSAN Çocuk Bayramı!...Çocuklarınıza bu mayonezle süslenmiş
patatesler, köfteler kızartın. İltifatlara hazır olun.
MALZEMELER
2adet yumurta
1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
1fiske tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
İsteğe bağlı olarak 1
tatlı kaşığı hardal, 1 fiske pul biber
YAPILIŞI
1-Yumurtalar yıkanır.Tüm malzemeler oda sıcaklığında hazırlanır.
2-Bir çubuk blender bardağına yumurtanın akı ve sarısı,
ayçiçeği yağının tamamı, tuz,limon suyu ve istenirse hardal ve pul biber konulur.
3- Çubuk blenderle en hızlı ayarda 3 dakika kadar tüm malzeme
karışıp mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
4-Sadece 3 dakika içinde hazırladığınız mayonez ağzı sıkıca
kapanan bir kavanoz içinde 10 gün tazeliğini koruyacaktır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder